Minden számít.

Az az egy falat edésség, az a 20 lépcsőfok amit egy lift helyett választasz. Az az egy szál cigi reggelente. Az az egy cikk, amit minden nap elolvasol.

Nem mindenki érti ezeknek a dolgoknak a jelentőségét. Rengetegen vannak akik bemagyarázzák maguknak, hogy az az egy darab csoki nem számít.

Végülis csak 1 kis édességről van szó.

A probléma ezzel a gondolkodással az, hogy az az egy kocka valószínűleg megismétlődik.

Holnap is lesz egy kocka.

Ne felejtsük el, hogy még az az egy darab édesség is hatással van ránk.

Minden ételben kalória van, amit a szervezetnek fel kell dolgoznia. 

Ugyanígy, az az egy szál cigi is károsítani fogja az egészségünket.

Természetesen nem észrevehető, nem kimutatható, de az az egy szál is hatással van ránk. Minden apró tettünknek, cselekedetünknek következménye van.

Ha bemagyarázzuk azt, hogy az az egy valami nem számít akkor hazudunk magunknak. 

Ezzel szemben szerencsére ez a jó dolgokra is igaz.

Minden egyes oldal egy könyvből hatással van ránk. Minden egyes cikk amit elolvasunk, hozzánk tesz valamit. Az igazán sikeres emberek titka is ebben rejlik.

A rengeteg könyv amit elolvastak, a rengeteg kapcsolat amit építettek, a sok sok apró infó, amit összeszedtek az életük során. Az apró döntések amiket meghoztak.

Nekik számított az, hogy egy sorozat megnézése helyett olvassanak 20 percet. Hogy este 10 perccel korábban feküdjenek le azért, hogy reggel meditálhassanak.

Az átlag ember úgy gondolkozik, hogy ezeknek úgy sincs jelentősége.

A testépítő sem attól lesz izmos, hogy egyszer lemegy edzeni. A elvégzett szettek, ismétlések, a helyes döntések, a tudás halmozása az, ami miatt hosszútávon sikereket fog elérni.

Ha visszagondolsz az eddigi életedre látni fogod az összefüggéseket. A függőség ami rabul ejt, egy aprósággal indult. Az, hogy felvettek téged egy egyetemre, apró lépések eredménye. – Amikor a tanulást választottad a szórakozás helyett.

A mindennapi életben a jó döntések összeadódnak és idővel ÓRIÁSI különbséget tesznek az életünkben. 

A rengeteg könyv, amit elolvastam fiatalkoromban, akkor még nem hozott változást. Nem változtam meg azonnal egy könyv hatására, viszont most, 24 évesen érzem igazán, hogy minden egyes oldal hozzáadott az életemhez.

könyves polc

Mindig visszaköszönt az a tudás, amit már akkor elkezdtem felhalmozni. 

Ha javítani akarsz az életeden, akkor ne csak a nagy jelentőségű dolgokra koncentrálj. Keresd az apró, könnyen javítható dolgokat. Aludj 20 perccel többet, egyél egy kicsivel több zöldséget, reggelente olvass 10 percet. Ne zenét hallgass a suliban, hanem beszélgess, ismerkedj. Ne ülj le mindenhol ahol teheted,inkább állj a két lábadon. Egy vicces videó helyett, nézz valamit, amiből tanulhatsz. Egy új játék helyett vegyél egy új könyvet. 

Ezek az apró dolgok összeadódnak, és jelentős változásokat hoznak. 

Nem kell minden tettünknek tudatosnak lenni, nem kell mindent az úgynevezett “sikerért” feláldozni.

Az élet nem erről szól.

Az életben sokszor szórakozni kell, spontánnak lenni, csak élvezni és megélni úgy ahogy van. 

Egy valami viszont nagyon fontos:

Legyünk tisztában azzal. hogy MINDEN SZÁMÍT.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu